Tottenham Hotspur-speler Rodrigo Bentancur aangeklaagd door FA

FA wil Tottenham-middenvelder straffen voor rascistische grap over ploegmaat

12 september om 17:48

Rodrigo Bentancur is door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd wegens wangedrag jegens ploegmaat Son Heung-min. De Uruguayaan raakte in juni al flink opspraak door een rascistische grap die hij op de Uruguayaanse TV maakte. Nu wil de Engelse bond hem daarvoor dus gaan straffen.

Op nationale televisie vroeg een Uruguayaanse journalist Bentancur of hij een shirt van een teamgenoot bij Tottenham Hotspur kon regelen. De middenvelder reageerde niet al te verstandig. "Die van Sonny", klonk het. "Het zou ook een shirt van zijn neef kunnen zijn, want die lijken toch allemaal op elkaar."

De opmerking zorgde gelijk voor veel ophef op sociale media. Veel mensen uitten hun onvrede richting Bentancur. De 26-jarige middenvelder bood wel direct zijn excuses aan. "Sonny, broer. Ik bied je mijn excuses aan voor wat er is gebeurd, het was gewoon een hele slechte grap. Je weet dat ik van je hou en ik zou je nooit respectloos behandelen of jou of iemand anders pijn doen!", klonk het. 

De FA heeft nu gecommuniceerd dat Bentancur is aangeklaagd omdat hij 'op een ongepaste manier heeft gehandeld en/of beledigende termen heeft gebruikt en/of het spel in diskrediet heeft gebracht.' Er is volgens de bond sprake van 'een verwijzing, expliciet of impliciet, naar nationaliteit en/of ras en/of etnische afkomst.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.