Lommel-speler Lucas Schoofs prijst KAA Gent-aanwinst Zalan Vancsa

Schoofs prijst ex-ploegmaat: "Wil in West-Europa slagen als voetballer"

12 september om 17:33

Lommel-speler Lucas Schoofs denkt dat KAA Gent met het binnenhalen van Zalan Vancsa een zeer goede zaak heeft gedaan. De ex-speler van de Bufallo’s ziet de Hongaar slagen bij de ploeg van Wouter Vrancken.

De twee speelden samen bij Lommel en dat is Schoofs zeer goed bevallen. Hij was er al snel van overtuigd dat de Hongaar een stap hogerop zou kunnen. "Hij is technisch ontzettend begaafd en ziet ongelooflijk goed het spelletje", klinkt het bij Het Belang van Limburg

Vancsa koos bewust voor Gent en liet andere kansen daarvoor schieten, weet Schoofs. "Hij heeft ook een heel sterke persoonlijkheid. Zo legde hij enkele lucratieve aanbiedingen uit het Midden-Oosten naast zich neer omdat hij absoluut in West-Europa wil slagen als voetballer."

Schoofs denkt dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt voor zijn ex-ploegmaat en hij vergelijkt hem al met een andere groot naam. "Ik zie trouwens wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard, die ook als jonge kerel het mooie weer maakte in Lommel om uiteindelijk toch een fantastische loopbaan uit te bouwen."