Traoré over Ajax-supporters

Traoré keerde terug naar Ajax: "Zo intens als hier juichen, maakte ik zelden mee"

12 september om 11:22

Bertrand Traoré hoopt snel topfit te zijn om Ajax terug te helpen naar de top. De aanvaller was de eerste versterking van de Amsterdammers en voelt zich weer op zijn plek in Nederland. Ook is Traoré lovend over de supporters van Ajax.

Naar eigen zeggen is Traoré nog niet helemaal topfit, maar hij is hard aan het trainen om dit zo snel mogelijk te worden. "Ik hoef niet honderd procent fit te zijn om een beslissende actie te kunnen maken, maar om negentig minuten lang te kunnen blijven gaan, moet ik wel echt topfit zijn", vertelt hij in gesprek met Ajax Life.

Hoe omschrijft Traoré zichzelf als speler? "Ik ben het type voetballer dat graag risico’s neemt. Ik ben een dribbelaar. Als tien acties op rij mislukken, dan probeer ik het altijd een elfde keer", reageert de aanvaller. "Die ene keer dat een actie wel succesvol is, kan het een doelpunt voor de ploeg opleveren. Ik moet volhardend zijn. Blijven proberen. Dan mislukt er ook wel eens een actie."

Voetballers krijgen regelmatig te maken met kritiek. Tijdens zijn eerste periode bij Ajax werd een wissel van Traoré bijvoorbeeld met gejuich ontvangen. "Weet je, soms zijn supporters pissed off. Dat mag. Als het niet goed gaat, kun je niet vrolijk blijven. Dat snap ik. Maar voor spelers is het niet altijd makkelijk", stelt Traoré. "Gelukkig wonnen we in mijn eerste seizoen hier veel meer dan we verloren. Ik voetbalde na Ajax in veel andere grote stadions, maar zo intens als ze bij Ajax juichen na een doelpunt, maakte ik nog zelden mee."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.