Roko Simic van RB Salzburg naar KV Kortrijk

Simic van RB Salzburg naar KV Kortrijk: "Lik op stuk geven dat dit juiste stap is"

12 september om 10:32
Laatste update: 12 september om 10:42

In het verleden verdedigde Josip Simic nog de kleuren van Club Brugge. Komend weekend mag zijn 21-jarige neef Roko Simic zijn kunnen tonen voor KV Kortrijk tégen blauw-zwart. Die laatste kwam onlangs over van RB Salzburg en wil zich nu tonen in de Jupiler Pro League

Ondanks interesse van onder andere Sunderland, Udinese en Dinamo Zagreb, koos Simic voor een overstap naar Cardiff. "Het project van Cardiff én Kortrijk charmeerde me", aldus Simic bij HLN. "Er werden vanaf het eerste contact duidelijke afspraken gemaakt. Ik wist dus dat ik op huurbasis naar België zou trekken."

Een erg opvallende transfer dus voor KV Kortrijk, dat zo een spits met een marktwaarde van zes miljoen euro te pakken heeft. "Er zijn heel wat mensen uit mijn omgeving die mijn keuze niet begrijpen, maar ik zal hen lik op stuk geven door te tonen dat dit de juiste stap in mijn carrière is", zegt Simic. 

De spits staat te popelen om zijn kunnen te tonen bij KVK, te beginnen met de wedstrijd tegen Club Brugge. "Als ik scoor pak ik uit met een speciale viering voor mijn broertje, die het syndroom van Down heeft. Ik schiet voor hem een pijl weg naar de camera."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.