'Engeland zet Pep Guardiola, Graham Potter, Frank Lampard en Eddie Howe op radar'

'Engeland heeft met Guardiola absolute droomkandidaat voor opvolging Southgate'

12 september om 08:05

Engeland ziet in Pep Guardiola de gedroomde definitieve opvolger van Gareth Southgate, zo meldt The Telegraph. Laatstgenoemde besloot na de verloren EK-finale tegen Spanje af te treden als bondscoach. Lee Carsley werd op interim basis zijn opvolger, maar de deur voor een ander staat nog altijd op een kier. Ook drie andere namen worden genoemd.

'Ondanks de goede indruk die Carsley achterlaat, heeft de FA al gesprekken gevoerd met andere kandidaten', schrijft The Telegraph. Carsley wordt volgens het Britse medium echter wel beschouwd als de favoriet om Southgate permanent op te volgen. Desondanks wil de bond graag alle opties verkennen, voordat het een definitieve beslissing neemt.

Guardiola wordt in Engeland gezien als dé absolute droomkandidaat. Zijn komst lijkt echter onwaarschijnlijk. Ook de namen van Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino hebben de revue gepasseerd, maar ook met hen gaan de Engelsen niet in zee. Pochettino is sinds woensdag de bondscoach van de Verenigde Staten en Klopp houdt vast aan zijn beslissing om een sabbatical te nemen.

Bij Engeland blijven daarom de namen van voormalig Ajax-doelwit Graham Potter, ex-Chelsea-manager Frank Lampard en Newcastle United-coach Eddie Howe op de radar staan. Na het veiligstellen van twee zeges in zijn eerste twee duels als (interim-)bondscoach van de Engelse ploeg, leidt Carsley echter nog altijd de race.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.