Arsenal voor het eerst in 38 jaar niet in eigen kleuren aantreden tegen Spurs

Arsenal moet voor het eerst in 38 jaar met andere shirts spelen in derby

11 september om 23:44

Voor het eerst in 38 jaar tijd zal Arsenal niet in het rood aantreden in The North London Derby tegen stadsgenoot Tottenham Hotspur. Volgens PGMOL, de Engelse scheidsrechtersbond, bevat het thuistenue van The Gunners te veel wit.

Zondagmiddag gaat Arsenal op bezoek bij Spurs. Traditiegetrouw speelt de nummer twee van het vorige Premier League-seizoen in uitwedstrijden tegen Tottenham ook altijd in het rood. Dat gaat dit seizoen echter niet gebeuren. Het shirt van Arsenal bevat dit seizoen relatief veel wit en daardoor conflicteert het te veel met de tenues van Spurs. De formatie van Mikel Arteta moet zondag daardoor in het zwarte uitshirt aantreden.

Arsenal probeerde de Engelse scheidsrechtersbond nog van gedachten te laten veranderen, met een voorstel om het thuisshirt op een rode broek en rode sokken te dragen. Daar ging PGMOL echter niet mee akkoord. Sinds het seizoen 1985/86 speelde Arsenal altijd in de clubkleuren van het thuistricot tegen Tottenham.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.