De Condé geeft uitleg over transfers KRC Genk

De Condé geeft uitleg over transfers Genk: “Geluk met clausules, status in JPL”

11 september om 21:52

Dimitri de Condé, de Head of Football van KRC Genk, gaf via de officiële kanalen van de Genkies uitleg over de afgelopen mercato. Genk wist volgens transfermarkt voor maar liefst 86,10 miljoen aan spelers te verkopen en trok voor 10,95 miljoen aan spelers aan. De Condé legde uit waarom Genk niet nog meer investeerde.

De Condé kwam met uitleg over de reden waarom Genk niet meer investeerde tijdens de mercato. “Misschien ook een reden waarom we tevreden zijn is omdat we Matte Smets en Jarne Steuckers snel hebben kunnen binnenhalen”, deelde de Condé.

“We hebben het geluk gehad dat die jongens een clausule hadden, anders hadden we overbetaald omdat zij ook een bepaalde status hadden binnen de Belgische competitie. Het was ook niet nodig om meer te spenderen. En in die optiek hebben we dat ook niet gedaan”, aldus de Condé.

De Condé benadrukt het belang van de uitgaande transfers van Genk. “Het geld is voor ons als club belangrijk. We hebben niet die investeerders, maar toch wel wat kosten om de club draaiende te houden. Om die lokale verankering te bewaken en in die optiek proberen wij als een goede huisvader de portemonnee te runnen”, gaf de Condé aan.  

“Dat is geen doel an sich om elk jaar veel geld binnen te halen, of veel geld uit te geven. We moeten een strategie en visie hebben, die nu duidelijk naar de jeugd gericht was. Ook om de eigenheid te bewaken binnen de kleedkamer”, besluit de Condé.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.