De Condé tevreden over mercato van KRC Genk

De Condé tevreden over mercato van Genk: “Bewuste keuze, verfrissen”

11 september om 21:02

Dimitri de Condé, de Head of Football van KRC Genk, heeft teruggeblikt op de transferperiode van Genk. De Condé geeft aan dat de Genkies tevreden mogen zijn met de afgelopen mercato. Genk verkocht in totaal voor 86,10 miljoen euro en gaf in totaal 10,95 miljoen euro uit volgens transfermarkt.

De Condé kreeg de vraag of het een bewuste keuze was van Genk om meer spelers te laten vertrekken dan erbij te laten komen. “Een bewuste keuze. Het verfrissen. We hadden jongeren die we gingen integreren. Konstantinos Karetsas, Noah Adedeji-Sternberg, Thomas Claes, Ibrahima Sory Bangoura, Josue Kongolo en Brad Manguelle. Van die jongens hebben er verschillende al minuten gemaakt. We wisten dat zij bij de A-kern zouden komen. Daarom gingen wij minder inkomende transfers doen”, deelt de Condé via de officiële kanalen.

De Condé vertelt bij Genk verder over de uitgaande transfers. “De keuzes die we uitgaand gemaakt hebben. We wisten dat Bilal El Khannouss een vertrekwens had. We hebben ook andere dossiers opgelost. Een Matias Galarza, die om bepaalde redenen echt weg wou. Alieu Fadera die het ook moeilijk had. Dossiers waarvan we tevreden zijn dat we geslaagd zijn om ze te doen. Daartegenover hebben we vrij snel geïnvesteerd met de jongens Matte Smets en Jarne Steuckers”, sluit de Condé tevreden af.