'Barcelona mag hopen op snelle Camp Nou-terugkeer'

'Barcelona stap dichter bij doel door akkoord: snelle Camp Nou-terugkeer lonkt'

11 september om 20:40

FC Barcelona heeft een belangrijke stap gezet voor het versnellen van de grote verbouwing van Camp Nou. Er mag nu 24 uur per dag aan het stadion gewerkt worden, waardoor het goed mogelijk is dat de Catalanen voor het einde van dit kalenderjaar alweer terug kunnen keren naar hun eigen thuisbasis.

Barça is al even bezig met de grote renovatie van Camp Nou, dat uiteindelijk plaats moet bieden aan 105 duizend toeschouwers. De huidige koploper van La Liga speelt nu al enige tijd in het Olympisch Stadion van Barcelona, maar de club hoopt dat daar snel verandering in komt. Barça wil de verbouwingswerkzaamheden namelijk sneller laten verlopen en daarvoor heeft het een belangrijke stap gezet.

Het Catalaanse Betevé weet namelijk te melden dat Barcelona een akkoord heeft bereikt met het gemeentebestuur en de bewoners van de omliggende wijk. Daardoor mag er nu 24 uur per dag aan het stadion gewerkt worden. Daarmee is de Spaanse topclub een stap dichterbij haar doel: Barcelona wil graag in 2024 nog een wedstrijd in het nieuwe stadion afwerken, dat in de eerste instantie plaats zal bieden aan 64 duizend fans. Als Barça terugkeert naar Camp Nou, zijn de werkzaamheden namelijk nog niet afgerond.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.