'Moeder Rabiot dwarsboomt transfer naar Barça'

'Moeder Rabiot dwarsboomt transfer naar Barcelona door hoge eisen'

6 september om 16:20

Adrien Rabiot is een serieuze optie om de problemen op het middenveld van FC Barcelona op te lossen, maar zijn moeder staat een transfer vooralsnog in de weg. Zij vraagt simpelweg te veel geld voor de 29-jarige Franse international, meldt Mundo Deportivo.

Rabiot liep deze zomer uit zijn contract bij Juventus. Hij werd onder meer in verband gebracht met Liverpool en Manchester United, maar tot op heden pakte geen enkele club door. Hij staat nu op de radar bij Barça, schrijft MD. Hoewel hij transfervrij is, is een akkoord echter geen uitgemaakte zaak.

Zijn moeder Véronique is tevens zijn zaakwaarnemer en zij is bij veel clubs beducht. Ze probeert een salaris van tien miljoen euro netto per seizoen uit het vuur te slepen voor haar zoon. Dat is het armlastige Barça te veel van het goede. Alleen als zijn moeder water bij de wijn doet is een overstap van de 48-voudig international van Les Bleus naar de Catalanen haalbaar.

Hansi Flick kan versterking op het middenveld goed gebruiken. Gaví en Marc Bernal zijn voorlopig nog afwezig, terwijl er ook nog zorgen zijn over Frenkie de Jong. Barcelona hoopt dat de ex-Ajacied na de interlandperiode kan aansluiten bij de selectie, maar zekerheid is er nog niet. Zelfs een operatie wordt nog niet uitgesloten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.