Dewaele (KV Kortrijk) over ploegmaat Dejaegere

Dewaele over ploegmaat: "Hij zal nog een grote meerwaarde zijn voor onze groep"

11 september om 19:14

Gilles Dewaele keerde deze zomermercato terug naar KV Kortrijk. De 28-jarige verdediger miste er wel de vijf eerste speeldagen in de Jupiler Pro League door een blessure aan de knie.

Na zes weken blessureleed is Dewaele dus terug beschikbaar voor Kortrijk. Voor de interlandbreak speelde hij zijn eerste minuten van het seizoen tegen STVV. "Er zijn nog veel punten die beter moeten. Dat weet ik zelf ook. Het is gewoon een beetje matchritme oppikken. Gewoon terug weer mee in de flow gaan."

Komend weekend neemt Dewaele het met Kortrijk in eigen huis op tegen Club Brugge. "Thuis tegen Club Brugge is altijd een speciale wedstrijd. Voor de supporters, maar ook voor de spelers. Als we naar onze kop kunnen spelen, dan maakt dat wel een verschil."

Dewaele is ook blij dat Brecht Dejaegere terug bij Kortrijk speelt. "Met Brecht trek ik nu wel heel vaak op. Ik ben blij dat er nog een West-Vlaming bij gekomen is. Dat matcht altijd. Ik ben heel blij dat hij hier is. Hij zal nog een grote meerwaarde zijn voor onze groep ook."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.