Mourinho over Osimhen

Mourinho komt 'duikende' oude bekende tegen: 'Hij kan zich zo niet gedragen'

11 september om 16:30

José Mourinho is begonnen met zijn welbekende psychologische oorlogsvoering in aanloop naar Fenerbahçe-Galatasaray. De trainer van Fener houdt geen blad voor de mond als hem gevraagd wordt naar Victor Osimhen, dé topaanwinst van de grote concurrent.

Ook Mourinho verbaasde zich over het feit dat Osimhen moest vertrekken bij Napoli, nadat de Italianen hem niet voor het gewenste bedrag konden verkopen aan Al-Ahli of Chelsea. Uiteindelijk sloeg Galatasaray met een huurconstructie toe en haalde zo een extra ploeggenoot voor Dries Mertens en Michy Batshuayi. "Osimhen is een fantastische speler", steekt Mourinho van wal in een interview met HT Spor. "Als ik bij een club zat die 70 of 75 miljoen euro had, zou ik hem kopen. Natuurlijk is hij onder andere omstandigheden gekomen. Dat maakt uiteindelijk niet uit. Galatasaray heeft een absoluut fantastische speler gehaald."

In Italië speelde Mourinho liefst vijf keer met AS Roma tegen de toenmalig Napoli-spits. Slechts één keer wonnen de Romeinen, uitgerekend toen Osimhen met rood het veld moest verlaten. "Ik heb geen problemen met Osimhen, we hebben een erg goede relatie. Maar iedereen keer dat ik tegen hem speel, praat ik met hem want ik vind het niet goed hoe hij zich gedraagt. Hij duikt teveel."

Mourinho doet er na die persoonlijke gesprekken met Osimhen in de Turkse media nog een schepje bovenop. "Met Roma tegen Napoli had ik een gesprek met hem en zei: kijk, jij bent een van de twee beste spelers van Afrika. Jij en Salah. Vroeger waren dat Didier Drogba, Samuel Eto'o, George Weah... je kan je niet zo gedragen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.