Investeerder duwt op de rem voor stadion Charleroi

Meer voorzichtigheid rond nieuw stadion Charleroi: "Moet haalbaar zijn voor club"

11 september om 11:47

In december van vorig jaar stelde Sporting Charleroi met trots haar nieuwe bestuursstructuur én investeerder voor. Zakenman David Helmer pompte zes miljoen euro vers kapitaal in de club. In één ruk werd het ambitieuze plan uitgesproken om midden 2026 in een nagelnieuwe tempel te spelen. Nu trekt Helmer toch even een parachute open.

Charleroi droomt al langere tijd van een opvolger voor het Stade du Pays. Recent geraakte alles in een stroomversnelling, vooral dankzij de financiële injectie van Helmer. In een officieel bericht op de clubwebsite tempert de Amerikaan de verwachtingen. "We nemen onze tijd om tot een overeenkomst te komen die financieel leefbaar is", klink het.

Met andere woorden: het kostenplaatje is duurder uitgevallen dan aanvankelijk gedacht. De voorbije maanden zat Charleroi samen met verschillende architecten en aannemers. "De stijging van de rente en de bouwprijzen van de voorbije jaren hebben het budget voor het stadion fors doen toenemen", gaat Helmer verder. Hij benadrukt dat De Carolo's nog steeds vol inzetten op een nieuw stadion, maar wel "binnen een redelijk budget".

Helmer kan de frustratie bij de fans best begrijpen. Hij toont begrip. "Echter is het tegelijk mijn verantwoordelijk dat de raad van bestuur zo'n project enkel goedkeurt wanneer het realistisch en doenbaar is voor het budget van de club", houdt de investeerder een slag om de arm. Het oorspronkelijk plan was om bij de start van het seizoen 2026-2027 te verhuizen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.