Mbappé was in 2022 akkoord met Liverpool

Opmerkelijk: 'Mbappé voelde zich 'verraden' en was akkoord met Liverpool'

11 september om 11:31

Een opvallende onthulling van het Franse L'Équipe deze woensdag: Kylian Mbappé was in 2022 dicht bij een transfer naar Liverpool. De inmiddels 25-jarige sterspeler van Real Madrid bereikte zelfs een persoonlijk akkoord met The Reds.

Mbappé flirtte ook in 2022 al nadrukkelijk met Real. Toch kwam er destijds een opvallende wending, toen de aanvaller besloot zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. Vlak na de ondertekening van zijn nieuwe verbintenis bekoelde de band tussen Mbappé en de clubleiding in Parijs. De Fransman voelde zich 'verraden' door zijn werkgever, klinkt het.

Dat Mbappé zich verraden voelde, had te maken met het feit dat PSG bepaalde beloftes niet was nagekomen aan het begin van de transferwindow. Zo zouden Bernardo Silva en Robert Lewandowski naar Parijs gehaald worden, maar kwamen die deals er niet. Mbappé deed op zijn beurt een poging de club te verlaten en bereikte een persoonlijk akkoord met Liverpool. De Engelse topclub was bereid een clausule op te nemen waarin zou staan dat Mbappé in de toekomst naar Real mocht vertrekken.

Van een transfer kwam het niet. Liverpool wist geen akkoord te bereiken met PSG, waardoor Mbappé in Frankrijk bleef. De aanvaller zou nog twee jaar in de Ligue 1 spelen, alvorens zijn droomstap naar Real te maken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.