Lee Carsley zingt Engelse volkslied niet mee: "Dit is verraad"

Bondscoach Carsley zingt Engelse volkslied niet mee: 'Dit is verraad'

11 september om 09:40

Voor interim-bondscoach Lee Carsley gaat het voor de wind; Engeland won twee keer in de Nations League. Toch is er kritiek op Carsley, omdat de bondscoach niet graag het volkslied meezingt.

'Als Lee Carsley het volkslied niet wil meezingen, kan hij niet verwachten coach van Engeland te zijn', schreef The Telegraph. Ook de Daily Mail was er niet over te spreken. 'Dit is verraad'.

Carsley komt met een verklaring waarom hij niet meezingt. Volgens hem heeft dat niets te maken met zijn nationaliteit. 'Ik denk alleen maar aan mijn eerste acties tijdens de wedstrijd en hoe de tegenstander zich mogelijk gaat opstellen. Tijdens de volksliederen wil ik in die focuszone blijven. Daarom zorg ik ervoor dat mijn gedachten niet afdwalen. Dat neemt niet weg dat ik begrijp hoe belangrijk volksliederen zijn. Ik heb daar het grootste respect voor', aldus Carsley volgens Goal.

Engeland wist dinsdagavond met 2-0 van Finland te winnen door twee goals van Harry Kane.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.