Van Hooijdonk hard voor falende De Ligt bij Nederland - Duitsland

De Ligt krijgt veel kritiek te verwerken: 'Op een gegeven moment houdt het op'

10 september om 22:19
Laatste update: 10 september om 23:40

Pierre van Hooijdonk ziet dat Matthijs de Ligt zijn laatste beetje krediet heeft verspild bij het Nederlands elftal. Tegen Duitsland gaf de stopper opnieuw een goal weg, waardoor hij na één helft al in de kleedkamer achterblijft.

Nadat De Ligt enkele dagen geleden pijnlijk in de fout ging tegen Bosnië & Herzegovina, bestempelden Rafael van der Vaart en Van Hooijdonk de wedstrijd tegen Duitsland als een examen voor de verdediger van Manchester United. Aan het einde van de eerste helft deed De Ligt de Duitsers echter een goal cadeau, door de bal zomaar in te leveren in de opbouw. "In de beginfase van de wedstrijd had hij al een soortgelijk momentje, dat hij de bal op een envoudige manier met een inspeelpass inleverde", begint Van Hooijdonk bij de NOS.

"Dan gebeurt het alsnog een tweede keer… Dat is voor De Ligt vreselijk, maar uiteindelijk is topsport keihard. Dan is het gebeurd", vervolgt Van Hooijdonk, die het logisch vindt dat Ronald Koeman Jan Paul van Hecke aan het begin van de tweede helft direct brengt. "Dat is ook logisch. We vinden De Ligt allemaal een geweldige speler, maar hoe vaak is dit nu al voorgekomen bij Oranje? Het waren eigenlijk ook allemaal cruciale momenten. Op een gegeven moment houdt het op, toch zeker als je concurrenten hebt van hoog niveau."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.