Musiala tegenover boezemvriend Zirkzee in Nations League

Musiala tegen boezemvriend Zirkzee: 'Gezegd dat hij naar Bayern moet komen'

10 september om 20:34

Joshua Zirkzee, de voormalige aanvaller van RSC Anderlecht, wacht dinsdagavond een speciaal weerzien met boezemvriend Jamal Musiala. De Oranje-spits probeerde de aanvaller van het Bayern München van Vincent Kompany deze zomer nog naar Manchester United te halen, erkent de Duitse international met een knipoog.

Zirkzee en Musiala leerden elkaar kennen in het tweede elftal van Bayern München. De 23-jarige Nederlander nam de twee jaar jongere Duitser aanvankelijk onder zijn hoede. Daaruit ontstond een hechte vriendschap. Na het EK gingen ze deze zomer bijvoorbeeld samen op vakantie naar de Verenigde Staten.

Ondertussen maakte Zirkzee ook de transfer naar Manchester United en hij zag het wel zitten om daar samen te gaan spelen met Musiala. "Ik heb het geprobeerd!", grapte Zirkzee in een social-video van een United-fan. Daar werd Musiala door Welt am Sonntag nog eens naar gevraagd, in aanloop naar de Nations League-wedstrijd tussen Oranje en Die Mannschaft. "Je maakt altijd grapjes met vrienden en droomt ervan om ooit samen in één team te spelen. De uitspraken gaan twee kanten op: ik heb Josh ook verteld dat hij terug moet komen naar Bayern. Je kunt het niet al te serieus nemen", lacht de Bayern-ster.

Musiala imponeerde afgelopen weekend tijdens de 5-0 zege van Duitsland op Hongarije, Zirkzee maakte op zijn beurt een uitstekende indruk tegen Bosnië en Herzegovina. De twee lijken elkaar dinsdagavond niet vanaf het eerste fluitsignaal tegen te komen. Ronald Koeman vertelde al dat Brian Brobbey ditmaal in de spits staat bij het Nederlands elftal.