Van der Gijp geeft advies aan Koeman: 'Cynische kant komt nu te vaak naar boven'

"Slechte eigenschappen" overheersen bij bondscoach Koeman: "Hij is cynisch"

10 september om 16:16

René van der Gijp is van mening dat de minder goede eigenschappen van Ronald Koeman momenteel te veel naar voren komen. In de podcast KieftJansenEgmondGijp stelt de oud-voetballer dat de bondscoach er goed aan zou doen om zich wat minder cynisch te uiten in de pers.

Van der Gijp, die nog met Koeman speelde, heeft prettige ervaringen met de bondscoach. De voormalig aanvaller van onder meer Sparta Rotterdam en PSV geeft aan gezellig met Koeman uit eten te kunnen gaan, maar meent dat de mindere eigenschappen momenteel te veel aan het licht komen. "Hij heeft ook een paar slechte eigenschappen. Hij is heel achterdochtig. En cynisch, ontzettend cynisch."

"Het vervelende is dat nu zijn slechte eigenschappen alleen maar aan de oppervlakte komen. Door wat er gebeurd is met Steven Bergwijn, daar heeft hij heel cynisch op gereageerd." Met de situatie rond Bergwijn doelt Van der Gijp op het niet selecteren van de aanvaller, die onlangs Ajax achter zich liet om bij Al Ittihad te gaan spelen. "Kijk, Ronald's cynische en achterdochtige kant komt nu een beetje te vaak naar boven. Hij moet zich weer even op die andere kant gaan richten."