L’Equipe zag Rode Duivels sterk openen tegen Frankrijk

L’Equipe zag Rode Duivels sterk openen: "Stuitten op een zeer alerte Maignan"

10 september om 09:02

In de sportkrant L’Equipe is opgetogen gereageerd op de overwinning van Frankrijk op de Rode Duivels. "Een beetje zuurstof", kopte de krant dinsdagochtend. Na een sterke opening van de Belgen namen Les Bleus de controle over en konden de partij naar zich toe trekken.

Bij de krant hadden ze gezien dat de Rode Duivels sterk openden. Lof was er voor hun doelman Mike Maignan, die Les Bleus erdoorheen sleepte. 'De Belgen waren agressiever, maar stuitten op een zeer alerte Maignan. Na twintig minuten werd de Franse ploeg wakker uit hun verdoving.'

De Fransen vonden dat Koen Casteels er niet goed uitzag bij de openingstreffer. Randal Kolo Muani kon scoren nadat Casteels een schot van Ousmane Dembele uit zijn doel ranselde. Het schot van Dembele werd 'slecht verwekt door Casteels', valt er te lezen.

De krant merkte nog op dat Kolo Muani graag speelt tegen de Rode Duivels, in de achtste finale op het EK was de aanvaller ook al beslissend toen zijn poging in doel eindigde na een touchering van Jan Vertonghen

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.