Memphis tekent bij Corinthians

OFFICIEEL: Depay vindt na lange zoektocht nieuwe club, spits trekt naar Brazilië

10 september om 07:30
Laatste update: 10 september om 07:32

Memphis Depay heeft een nieuwe club gevonden. Corinthians maakt melding van de komst van de Nederlandse spits. De international van Oranje tekent een contract tot 31 december 2026 in Brazilië.

De zoektocht naar een nieuwe club is definitief ten einde voor Depay. De aanvaller gaat zijn kunsten de komende twee seizoenen tonen in Brazilië, bij Corinthians. De aanvaller heeft een contract tot eind 2026 getekend bij de degradatiekandidaat uit de Braziliaanse Série A.

Depay zat na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid zonder club. De afgelopen zomer werd hij gelinkt aan AS Roma, FC Porto, OGC Nice, Rayo Vallecano, Flamengo en een anonieme Premier League-ploeg. Corinthians trekt uiteindelijk aan het langste eind. Eerder kwam hij uit voor PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid. 

Nu de transfer officieel is, rijst de vraag of de speler in aanmerking blijft komen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman beet afgelopen weekend al op zijn tong, nadat hij zich wel openlijk had uitgesproken over de move van Steven Bergwijn naar Saudi-Arabië.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.