Matthäus lovend over Kompany bij Bayern München

Matthäus lovend over Kompany bij Bayern: “Niet meer openlijk over spelers gepraat’

9 september om 22:20

Lothar Matthäus, het icoon van Bayern München, is te spreken over de werkwijze van hoofdtrainer Vincent Kompany. De voormalige international ziet een duidelijk verschil tussen Kompany en zijn voorganger Thomas Tuchel bij de recordkampioen.

Matthäus ziet dat de rust bij Bayern is teruggekeerd onder Kompany. “Kompany wordt goed ontvangen door het team, het is rustiger geworden. Er wordt niet meer openlijk over spelers gepraat”, deelt Matthäusvia Sky Sport.

Matthäus geeft aan dat een persconferentie van Tuchel eerder vaak beladen titels opleverde. “Hij sprak over spelers die hij niet meer wilde of over spelers die hij er graag bij wilde. Dat hoor je nu niet meer. Kompany vroeg niet om versterkingen, was tevreden over zijn spelers, wat hij ook mag zijn, behalve over zijn verdediging misschien”, aldus Matthäus.

“Hij weet hoe je met spelers omgaat. Hij beschermt ze niet alleen, intern praat hij ook openlijk met ze. Kompany zegt zijn spelers ook wat ze misschien niet willen horen, maar dat doet hij niet in het openbaar. En dat kunnen de spelers erg appreciëren”, besluit Matthäus.