Ohio en Manhoef over het Nederlands Elftal

Ohio (ex-Standard): "Oranje een doel, geen droom, wat doe je dan hier?"

9 september om 17:44

Noah Ohio, de voormalige spits van Standard, en Million Manhoef zijn uitstekend in vorm bij Jong Oranje en dromen groot. In een interview met de NOS geven de twee aanvallers aan dat een stap naar het grote Oranje het ultieme doel is.

Jong Oranje beleeft een nagenoeg perfecte kwalificatiereeks met de volle buit uit acht groepswedstrijden en 26 gemaakte doelpunten. Bijna de helft daarvan werd gemaakt door aanvallers Ohio en Manhoef. Ook tegen Jong Noord-Macedonië waren zij een van de uitblinkers met hun doelpunten.

"Veel jongens die bij het grote Oranje zitten, komen van hier", begint Ohio vastberaden. "Oranje is daarom geen droom, maar een doel. Als je dat niet nastreeft, wat doe je dan hier?" Ohio erkent dat hij zich goed voelt bij FC Utrecht. "Ik ben blij dat ik weer in Nederland ben. Ik ben dichtbij m'n familie en voel me op m'n gemak. Dat helpt mij ook in mijn spel."

Manhoef is het seizoen uitstekend begonnen bij Stoke City is het Championship, maar weet dat het grote Oranje nog ver weg is. "Ik zit er ver vanaf ja, maar het kan snel gaan in de voetballerij. Ik focus me op Jong Oranje en hoop een goed seizoen te draaien bij Stoke City. Vanuit daar kan ik eventueel een stap maken."

Ohio kijkt er iets anders naar. "Zit ik er ver vanaf? Met spitsen is het misschien anders, maar als ik straks veel goals ga maken, zit ik er niet zover meer vanaf", besluit de goaltjesdief.