Onvrede Rodrygo over Ballon d'Or

Rodrygo beklaagt zich: "Hoor een plekje te hebben bij de beste dertig"

9 september om 13:41

Rodrygo vindt het niet terecht dat hij niet tot de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or behoord. De 23-jarige aanvaller van Real Madrid en Brazilië denkt sowieso dat hij door zijn veelzijdigheid soms een beetje ondersneeuwt. 

"Vaak ben ik alleen maar gaten aan het vullen", merkt Rodrygo zelf op in gesprek met de Braziliaanse tak van ESPN. "Ontbreekt daar iemand? Zet Rodrygo er neer. Ontbreekt er iemand aan de rechterkant? Rodrygo. Ontbreekt er iemand als nummer 9? Rodrygo. Het stoort me misschien een beetje, maar ik ben een teamspeler."

Toch steekt het de 28-voudig international dat hij niet is genomineerd voor de Ballon d'Or, hoewel hij met Real Madrid de landstitel, de Champions League en de Spaanse Super Cup won. Met zeventien doelpunten en negen assists in 51 duels had hij zijn aandeel in het succes van de Koninklijke. "Ik was teleurgesteld, ik denk dat ik het verdiende", zegt Rodrygo over de laatste schifting voor de Ballon d'Or.

"Ik wil de spelers die wel op de lijst staan niet kleineren, maar ik denk dat ik een plekje had moeten hebben bij de eerste dertig", gaat de vleugelaanvaller verder. "Het was een verrassing... Maar ik kan niet veel doen, ik ben niet degene die over deze dingen beslist."

Eerder sneerde Rodrygo ook al naar de organisatie. Hij plaatste een foto op Instagram met al zijn gewonnen prijzen en een lach-emoji. "Ik heb een ietwat spottende post geplaatst. Nu valt er niet veel meer over te zeggen. Iedereen kent mijn verontwaardiging. Iedereen, zowel in het nationale team als bij Real Madrid."

Met Vinícius Júnior, Jude Bellingham, Federico Valverde, Toni Kroos, Antonio Rüdiger en Dani Carvajal maken zes teamgenoten van vorig seizoen wel kans. Ook Kylian Mbappé (vorig seizoen nog Paris Saint-Germain) is in de race.