Bondscoach Domenico Tedesco voor Rode Duivels tegen Frankrijk

Rode Duivels konden al 43 jaar niet winnen van Frankrijk: "Maar we wonnen ook lang niet van Duitsland"

9 september om 10:32

Terwijl we ons allemaal de wedstrijd op het EK tegen Frankrijk herinneren, is het daarnaast al 43 (!) jaar geleden dat de Rode Duivels nog eens - een wedstrijd met inzet - konden winnen van Frankrijk. Daar wil bondscoach Domenico Tedesco zich echter niet blind op staren.

Na 76 duels is de balans echter wel nog positief voor de Rode Duivels. Onze nationale ploeg won 30 keer, Frankrijk 27 keer en 19 keer eindigde het op een gelijkspel. "Ik weet dat het lang geleden is, maar kende niet het exacte jaartal", citeert Het Nieuwsblad de bondscoach. "Dat is dus even geleden. We moeten ambitieus zijn."

Desondanks ziet Tedesco mogelijkheden voor België op maandag. "Na hoeveel jaar wonnen we vorig jaar in en tegen Duitsland?", stelt hij. "Ik wil positief zijn en niet te ver terugkijken. Ik ga niet zeggen dat we gaan winnen, want ons eerste doel is om een goede wedstrijd te spelen."

Tedesco zag ook hoe Italië enkele dagen geleden met 1-3 kon winnen van Frankrijk. "We zijn Italië niet, dus gaan we hun speelstijl niet kopiëren", klinkt het. "Overigens, als je de wedstrijd van Frankrijk echt in detail bekijkt, zie je dat het, zelfs als het slecht speelt, vier doelpunten kan maken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.