Marc Degryse over Rode Duivels tegen Frankrijk in Nations League

"Match tegen Frankrijk kan bewijs zijn dat Tedesco meent wat hij zegt"

9 september om 09:05

Maandagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Frankrijk in Lyon. Voormalig voetballer en huidig analist Marc Degryse wil daarbij de woorden van bondscoach Domenico Tedesco omgezet zien worden in daden. 

Het resultaat van de wedstrijd is van minder groot belang dan de manier waarop, volgens Degryse. "Tedesco heeft al een paar keer herhaald dat hij wil uitgaan van eigen sterkte. Wel, ik wil het maandagavond ook zien", stelt hij bij HLN. De woorden moeten omgezet worden in daden wat de analist betreft. "De wedstrijd tegen Frankrijk kan het bewijs zijn dat de bondscoach meent wat hij zegt."

Volgens Degryse zou het een teleurstelling zijn als de Rode Duivels zich opnieuw zouden aanpassen aan de Fransen. "Terwijl hij een week geleden zei dat we net dat té veel gedaan hebben in Duitsland. We mogen ons systeem en onze manier van denken niet veranderen", klinkt het. "Dan kan je verliezen, maar heb je er tenminste in geloofd."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.