Peter Vandenbempt over tegenvallende prestaties van Frankrijk

'Deschamps wil jonge spelers integreren, maar daar heeft niemand boodschap aan'

9 september om 08:45

Bij Frankrijk gaat het allesbehalve van een leien dakje. Het team van bondscoach Didier Deschamps ging afgelopen vrijdag ten onder tegen Italië. Peter Vandenbempt zag de Fransen voetballen en merkt dat de druk om te presteren toeneemt.

Het verlies van Frankrijk tegen Italië zorgt voor onrust. 'Ze staan onder grote druk. Die nederlaag tegen Italië heeft zowat alles in rep en roer gezet. De druk is enorm opgevoerd', pende Vandenbempt op Sporza.

Niet alleen de resultaten, maar ook de speelwijze krijgen kritiek. 'Frankrijk was dan wel halvefinalist op het EK, veel goeds is er toch niet verteld over hen. Het was saai en defensief. Ze hadden iets goed te maken in deze Nations League en dat is niet gelukt met het resultaat en de prestatie tegen Italië', schreef Vandenbempt.

Deschamps heeft een plan, maar de vraag is of hem de tijd gegund wordt. 'Bondscoach Didier Deschamps zei dat hij deze matchen wil gebruiken om jonge spelers te integreren, maar daar heeft niemand een boodschap aan', aldus Vandenbempt.

De Rode Duivels treffen de Fransen maandagavond om 20:45 voor een Nations League-duel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.