Geraerts botst frontaal met Schalke-directeur

Geraerts botst frontaal met Schalke-directeur: "Ik ga niet in op deze polemiek!"

8 september om 22:34

Karel Geraerts gaat door zwaar weer bij Schalke 04. Vorig seizoen werd het behoud in de 2.Bundesliga pas laat veilig gesteld en ook in deze nieuwe campagne loopt het nog niet van een leien dakje bij de Traditionsverein. Bovendien zit Geraerts op ramkoers met zijn technisch directeur.

Het botert niet bepaald tussen Geraerts en Ben Manga, om het zacht uit te drukken. Dat is eigenlijk al weken aan de gang. Manga begon pas recent bij Schalke, maar hij had liever een andere trainer gezien. Geraerts mocht van de rest van het bestuur echter aanblijven. Op de openingsspeeldag wonnen Die Königsblauen nog wel, maar na een 1 op 9 is die frisse start al lang vergeten.

Intussen hebben de spanningen tussen Geraerts en Manga een kookpunt bereikt. Vooral twee spelersdossiers zijn de technisch directeur een doorn in het oog. Het eerste gaat over Timo Baumgartl, op papier één van de betere verdedigers bij Schalke. Geraerts is echter niet tevreden over zijn ingesteldheid en weert de Duitser dan ook al enige tijd uit de wedstrijdkern. Onbegrijpelijk, vindt Manga. 

Dat is eveneens zijn oordeel over de man die momenteel het doel van Schalke verdedigt. Na het vertrek van Marius Müller nam Thorben Hoffman zijn plek in, vooral op voorspraak van Manga. Geraerts maakt evenwel zijn eigen keuzes. Hij zette de voorbije wedstrijden Justin Heekers onder de lat. Toen Bild hem vroeg naar dit twistpunt, reageerde onze landgenoot erg duidelijk: "Ik ga niet in op deze polemiek!". Geraerts kan best een zege gebruiken. Volgend weekend treft zijn Schalke Karslruher.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.