Einde van lange, donkere tunnel: De Sart terug bij RWDM

Einde van een erg lange en donkere tunnel: De Sart weer op het veld bij RWDM

8 september om 22:01

Het is (eindelijk) nog eens een mooi weekend geworden voor Alexis De Sart. In het bekerduel met Aywaille mocht de middenvelder van RWDM zich nog eens uitleven na bijna een jaar vol blessureleed. De 5-0-overwinning deed extra deugd.

De Sart heeft er een waar annus horribilis opzitten. Tijdens de eerste vijf speeldagen van vorig seizoen, toen RWDM nog in de Jupiler Pro League actief was, mocht de Luikenaar telkens de 90 minuten vol maken. Toen sloeg het noodlot echter toe. De Sart liep een scheur op in zijn quadriceps en stond voor een revalidatie van drie maanden. Of dat was toch de prognose op papier ...

Het duurde al wat langer vooraleer De Sart weer in de RWDM-selectie geraakte. In het voorjaar was dat het geval, maar al snel ging het weer mis. Twee korte invalbeurten maakten een letsel aan de hamstring los. Daardoor stond de middenvelder weer een hele tijd aan de kant. Tot deze zaterdag dus. De bekerpartij tegen Aywaille vormde het ideale decor voor zijn terugkeer.

Met De Sart heeft RWDM er nu een verse troef bij in haar promotiejacht. De Brusselaars openden het seizoen in de Challenger Pro League sterk met 7 op 9. De Sart voetbalde eerder voor Standard Luik, Sint-Truiden, Royal Antwerp FC en OH Leuven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.