Zulte Waregem ontsnapt nipt aan verlengingen: "Hadden niets te winnen"

8 september om 18:44
Laatste update: 8 september om 18:49

Het competitievoetbal in 1A en 1B ligt stil, maar de Croky Cup gaat dit weekend wel gewoon door. Zulte Waregem heeft met 1-3 gewonnen van Sparta Petegem, maar dat ging niet van een leien dakje.

Essevee raakte lange tijd niet verder dan 1-1, maar in de slotfase maakte invaller Traoré nog twee doelpunten. Jelle Vossen reageert opgelucht. "Als profploeg heb je tegen een tweedenationaler niks te winnen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad"Ook al win je hier met 0-10, dan zal iedereen dat normaal vinden. Ons doel - de volgende ronde behalen - is bereikt en het heeft geen zin om nu veel te gaan analyseren."

Gelukkig voor Zulte Waregem zat er kwaliteit op de bank. "De omstandigheden waren zwaar, maar de invallers zorgden voor verse energie. Natuurlijk spookte 'wat als' wel even door mijn achterhoofd, maar zelfs van verlengingen was ik niet bang. Je weet als profploeg dat je tegen een tweedenationaler altijd het verschil kan maken."

Maandag gaat Zulte Waregem dus in de pot voor de volgende loting. In de volgende ronde komen de clubs uit 1A er ook bij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.