De Bruyne wordt teruggefloten: "Ik vind het toch een tikje respectloos"

8 september om 18:00
Laatste update: 8 september om 18:55

Kevin De Bruyne was vrijdag niet helemaal tevreden over de partij tegen Israël. Hij vond dat er te veel 'handbal' werd gespeeld, met veel laterale passes. Dit viel niet in goede aarde bij... de handballers zelf.

Korneel Douven, trainer van Sporting Pelt, vindt dat een onterecht cliché over handbal. "Zaterdagochtend stond die quote ook als grote kop in een krant afgedrukt. Ik dacht: goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij precies niet veel", vertelt Douven aan Het Laatste Nieuws.

Douven hoopt dan ook dat de vergelijking niet meer wordt gemaakt. "En het is niet alleen Kevin De Bruyne die zich daaraan bezondigt. Ook de voetbalcommentatoren zijn in hetzelfde bedje ziek. Hoe vaak heb ik hen al naar handbal horen verwijzen als een voetbalploeg in balbezit aan het breien is? Ik wil het allemaal niet te veel opblazen, maar ik vind het toch een tikje respectloos."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.