Boskamp spaart kritiek op RSC Anderlecht niet: "Ik herken die club niet meer"

8 september om 15:44

De transferperiode is achter de rug en heel wat clubs haalden weer heel wat aanwinsten. RSC Anderlecht kende een transferperiode met ups en downs en kreeg ook flink wat kritiek voor het geleverde werk. Nu ook van Johan Boskamp.

In het verleden was de analist al meermaals bijzonder kritisch over Jesper Fredberg en Brian Riemer. Dat is er niet op geminderd. Bij Het Belang van Limburg geeft hij aan zich serieuze vragen te stellen bij de transferpolitiek van paars-wit.

"Geen idee wat daar de bedoeling is, maar ik herken die club niet meer", klinkt het duidelijk. Boskamp was al kritisch over de vele Denen die Anderlecht wilde halen en heeft gehaald. Dat wilde Anderlecht ook deze zomer weer doen met Christian Eriksen. "Alsof Eriksen daar ooit naartoe had willen gaan", aldus Boskamp nog.

RSC Anderlecht trok uiteindelijk met Zanka Jorgensen deze zomer één Deen aan. Verder werden ook bekende namen zoals Thomas Foket en Leander Dendoncker aangetrokken, terwijl Ludwig Augustinsson terugkeerde naar de club. Jonkies Jan-Carlo Simic en Samuel Edozie (huurling) zijn de enige jongere aanwinsten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.