LIVE-Discussie: Frankrijk - Rode Duivels

LIVE-Discussie: Frankijk nonchalant in slotfase, na dominantie tegen Rode Duivels

9 september om 22:42
Laatste update: 9 september om 22:42

De Rode Duivels kunnen maandagavond revanche gaan nemen voor de verloren achtste finale op het EK in Duitsland. In Lyon nemen de manschappen van Domenico Tedesco het voor de tweede keer in twee maanden tijd op tegen Frankrijk

Frankrijk begon hun Nations League-campagne met een verrassende 3-1 thuisnederlaag tegen Italië, waardoor Les Bleus al na één speeldag in de achtervolging moeten. Coach Didier Deschamps zal gebrand zijn op een reactie van zijn ploeg, die sinds 2015 nooit meer twee partijen achter elkaar verloor (een daarvan was tegen de Rode Duivels). Bij de Fransen komt toptalent Warren Zaïre-Emery niet in actie, hij is geblesseerd afgehaakt.

Opstelling Frankrijk:

De Rode Duivels zullen na de zege op Israël met enig vertrouwen zijn afgereisd naar Lyon. Ook het debuut van zowel Arne Engels als Julien Duranvill zorgden voor een positieve sfeer rondom de ploeg van Tedesco. Engels is er overigens niet bij tegen Frankrijk, hij had nog een oude schorsing van bij de U21 staan en heeft het Belgische kamp al verlaten. Maxim De Cuyper is door blessure afwezig. 

Opstelling België:

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.