Israël legt ook pijnpunt van Rode Duivels bloot: "Daarom maakte De Bruyne zich kwaad"

7 september om 18:45

De Rode Duivels zijn er vrijdag in geslaagd om de Nations League goed af te trappen en haalden het met 3-1 van Israël. Toch waren er nog zorgen na die overwinning, onder meer over het verdedigende compartiment van de nationale ploeg.

Het stond 1-1 bij de rust tegen Israël en bij het tegendoelpunt liep er toch flink wat mis. "Verdedigend wordt er te veel naar elkaar gekeken", gaf Nicolas Lombaerts na dat doelpunt aan bij VTM. "De druk op de bal was niet altijd optimaal, en te veel spelers volgden enkel de bal, zonder oog te hebben voor hun directe tegenstanders", klonk het.

Tedesco wil vooral hevige pressing zien, maar dat deed de nationale ploeg toch nog niet naar behoren. "Daarom ook dat De Bruyne zich op een gegeven moment kwaad maakte op Onana omdat hij tussen de centrale verdedigers stond in plaats van de man met de bal aan te vallen", weet De Bruyne.

Uiteindelijk leverde dat dan ook een tegendoelpunt op."De lopende mensen werden te weinig opgevangen. Zoals ook bij die tegengoal... Castagne weet niet waar z'n man staat. De goal is pech, maar hij moet daar toch dichter bij zijn man staan", besluit Lombaerts.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.