Mannaert en Verhaeghe gaven Simons gouden raad: "Maar ik was het daar niet mee eens"

8 september om 21:45

Timmy Simons kent een uitstekend seizoensbegin met KVC Westerlo en krijgt heel wat lof. Hij werd zelfs al even gelinkt aan Club Brugge, waar hij in het verleden aan de slag was. De trainer is alvast ambitieus, maar weet dat hij nog stappen moet zetten.

"Ik wil geen stappen overslaan", geeft Simons duidelijk aan bij HUMO. Dat leek in het verleden toch wat anders bij Simons, die heel ambitieus was en al vroeg als assistent-trainer aan de slag ging bij Club Brugge.

"Op advies van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert heb ik na één jaar al een stap teruggezet, naar de U16. Ik was het daar eerst niet mee eens", onthult Simons nu. "Ik had de ambitie uitgesproken om hoofdtrainer te worden en zat al bij de eerste ploeg. Waarom zou ik er dan weggaan en er weer naartoe moeten groeien? Achteraf gezien is het de beste beslissing gebleken", looft hij de beslissing van het tweetal nog.

Hoofdcoach worden
Al is het wel duidelijk dat Simons wil blijven groeien als trainer. Maar dat hij ook coach ging worden, nam hij pas heel laat. "De week vóór ik als voetballer stopte, zat ik bij Mannaert in zijn kantoor. We overliepen de mogelijkheden: in de staf, in het management, bij de jeugd of in de scouting? Ik wist het niet", geeft Simons aan. "De trainersmicrobe had me nog niet gebeten", weet Simons nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.