KV Diksmuide Oostende 2-3 KAS Eupen in Beker van België

KV Diksmuide Oostende moet maar nét onderdoen voor Eupen: "Trots op de gasten"

7 september om 17:13

Het is over en uit in de Beker van België voor derdenationaler KV Diksmuide Oostende. De nieuwe fusieclub moest vrijdagavond maar nét onderdoen voor KAS Eupen. Na afloop was coach Dieter Vandendriessche dan ook terecht fier op zijn jongens. 

KVDO begon met een duidelijk plan aan de wedstrijd, om Eupen op te vangen en vervolgens te counteren. "Enkele keren deden we dat heel goed. Uit één van die fases scoorden we ook", aldus Vandendriessche na afloop bij Het Belang van Limburg. "Het is wel jammer dat we niet ietsje langer die 1-0 konden vasthouden."

Eupen herpakte zich echter, met een volley van Nuhu in de winkelhaak als hoogtepunt, en liep vervolgens uit tot 1-3. Uiteindelijk wist KVDO zich toch nog tot 2-3 terug in de wedstrijd te knokken.  "In elk geval ben ik trots op de gasten, die een volwassen match speelden. We hebben onze voet naast Eupen gezet", zegt de coach. "Ik had niet gedacht dat we zoveel doelkansen, toch een zestal, zouden creëren. We nemen dat positieve gevoel mee naar de competitie."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.