Internationale verbazing om Memphis Depay

Oranje-international wekt verbazing met nieuwe club: 'Dit kon niemand voorspellen'

7 september om 15:01

Het nieuws dat Memphis Depay op het punt staat om naar het Braziliaanse Corinthians te vertrekken zorgt internationaal voor gefronste wenkbrauwen. In Spanje, Frankrijk en Duitsland wordt er veelvuldig bericht over de aanstaande stap van de international van Nederland.

In Spanje is de aanstaande move van Memphis groot nieuws, gezien zijn recente verleden bij Atlético Madrid en FC Barcelona. 'Memphis is akkoord met een historische club', kopt Mundo Deportivo. Sport constateert dat de Oranje-international 'één stap' verwijderd is van een move naar Brazilië. 'Na een mislukte periode gaat Memphis naar Corinthians. Als hij geen last heeft van blessures, kan Memphis voor een kwaliteitsimpuls met het oog op de Braziliaanse titel zorgen. Memphis is een aanvaller die zijn kwaliteiten meer dan bewezen heeft.'

Ook in Frankrijk, waar Memphis jaren geleden voor Olympique Lyon speelde, heeft is nieuws over het exotische avontuur van de aanvaller binnengekomen. 'Memphis gaat naar een bestemming die niemand aan het begin van de transferperiode kon voorspellen', schrijft RMC Sport.

'Zijn nieuwe uitdaging in Brazilië is verrassend. Corinthians heeft deze zomer al zeven spelers binnengehaald, maar ze waren nog op zoek naar een echte ster. Die is met Memphis nu gevonden', zo besluit het Franse medium. 'Op weg naar de Copacabana!', schrijft de Duitse boulevardkrant BILD over de aanstaande transfer van Memphis.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.