Kylian Mbappé heeft forse kritiek gekregen na Nations League-nederlaag Frankrijk

Mbappé na nederlaag keihard aangepakt in Franse media: 'Overduidelijk ongeschikt'

7 september om 14:31

Kylian Mbappé wordt door Franse media hard aangepakt. Frankrijk ging vrijdagavond verrassend ten onder in de topper met Italië (1-3) en ook de superster liet na belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Maandag kan de kapitein op herkansing als Les Bleus het in Lyon opnemen tegen de Rode Duivels.

Hoewel Frankrijk binnen de minuut nog op voorsprong kwam tegen Italië, verloor het uiteindelijk met duidelijke cijfers. Mbappé deed zich behoorlijk gelden in de partij, maar de Franse kranten zijn hard voor de captain. Zo geeft het toonaangevende L'Équipe Mbappé een 3 als rapportcijfer. 'Hij liet zich vaak uit de spits zakken en speelde daardoor als een soort middenvelder. Dat is niet zijn beste rol: hij kwam nauwelijks in scoringsposities. Mbappé had vaak ruzie met de bal', zo klinkt het.

RMC Sport vindt dat Mbappé 'afwezig' was tijdens het treffen met Italië. Het medium noemt de pijlsnelle aanvaller van Real Madrid zelfs 'een vergeten aanvoerder'. Le Parisien beoordeelt het optreden van Mbappé met een 4. 'In de beginfase hadden we het idee dat hij er klaar voor was om voor het team te spelen. Mbappé zakte vaak in, maar dat was met wisselend succes.'

Le Figaro spaart Mbappé evenmin. 'Het is onze taak om te schrijven dat hij lang als een verloren ziel op het veld rond heeft gezworven, voor een speler van zijn kaliber. Datzelfde geldt voor Antoine Griezmann. Of het nu op het EK is of tegen Italië in de Nations League: de captain en reserve-aanvoerder van Frankrijk blijven maar slecht spelen in het Franse shirt', zo klinkt het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.