Omar Fayed trekt op huurbasis naar Beerschot

OFFICIEEL: Beerschot legde ook verdediger Fayed nog voor deadline vast

7 september om 14:44

Vrijdagavond werd al bekend dat Beerschot zich op de valreep had verzekerd van de diensten van spits Florian Krüger. Zaterdag meldt de club dat ook Omar Fayed nog voor de deadline werd gecontracteerd.

De 21-jarige Egyptische centrale verdediger wordt gehuurd van de Turkse topploeg Fenerbahçe, waar trainer Dirk Kuyt in het verleden nog als speler actief is geweest. Fayed is nu dus de laatste van in totaal dertien nieuwe aanwinsten voor de promovendus.

In Turkije kon Fayed niet rekenen op speelminuten en moet hij die nu vinden bij Beerschot. Afgelopen seizoen werd hij al verhuurd aan de Servische laagvlieger Novi Pazar, waar hij als basispion tot de nodige speelminuten kwam. 

Fayed was ook basisspeler van de Egyptische ploeg op de voorbije Olympische Spelen in Parijs. Daar bereikte hij met zijn land de halve finale, waarin het Frankrijk van Thierry Henry na verlenging te sterk was.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.