Billal Brahimi reageert op overgang naar STVV

STVV-aanwinst Brahimi is ambitieus: "Ik wil de ploeg helpen dragen"

7 september om 14:02

Sint Truiden VV haalde op de laatste dag van de zomermercato Billal Brahimi in huis. De Frans-Algerijnse flankaanvaller kwam over van OGC Nice en ziet is met de nodige ambities naar België gekomen.

Brahimi speelde het voorbije seizoen regelmatig in de Ligue 1, in totaal kwam hij tot twintig partijen waarin hij nog niet tot scoren wist te komen. In de openingsmatch dit seizoen had hij zelfs nog een basisplek. Bij STVV wil hij zich ontpoppen tot smaakmaker, valt te lezen op de clubwebsite

"In de eerste jaren van mijn carrière deed ik ritme op in de sterke Franse competitie. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten", klinkt het met het nodige zelfvertrouwen van de speler die ook al vier caps voor Algerije achter zijn naam heeft.

"Ik wil een onbetwiste basisspeler worden en de ploeg helpen dragen. STVV is voor mij daarom de ideale bestemming. Bovendien loop ik er mijn landgenoot Zineddine Belaid tegen het lijf. Ik wil me zo snel mogelijk integreren en het verschil helpen maken op het veld", zo besluit de nieuwbakken Kanarie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.