Haaland bestudeerde... voormalige Club Brugge-pion Bakenga: "Vroeg me om een foto"

6 september om 23:00
Laatste update: 6 september om 23:43

In Noorwegen rekent men tegenwoordig op Erling Haaland in de spits, maar enkele jaren geleden was Mushaga Bakenga nog één van de grote Noorse talenten. Een doorbraak naar de absolute top zat er niet in, maar hij speelde wél een rol in de doorbraak van Haaland.

De 32-jarige ex-spits van Club Brugge kwam één keer uit voor de nationale ploeg van Noorwegen en speelt inmiddels in India voor Punjab FC. Ploegmaats worden ze niet meer, al hebben beide spelers elkaar wel ontmoet in het verleden.

In lokale Indiase media onthult Bakenga namelijk dat beide heren elkaar jaren geleden ook hebben gesproken. "Toen hij zeventien jaar oud was, heeft hij me nog om een foto gevraagd. Hij vertelde me toen dat hij naar al mijn doelpunten en video's keek. Twee jaar later probeerde ik hem te bereiken, maar kon ik zijn nummer niet krijgen. Dingen veranderen", lachte hij.

Bakenga kende mede door blessureleed alvast een carrière van vallen en opstaan. In 2012 verliet hij Rosenborg voor Club Brugge, maar wist hij nooit door te breken. Hij speelde uiteindelijk nog voor Cercle, Esbjerg fB, Molde, Braunschweig, Ranheim, Tromso, Odd, Stabaek, Apol Limassol, Tokushima Vort. En uiteindelijk Punjab FC.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.