"Hij had het gevoel dat hij door Club Brugge niet au sérieux genomen werd"

8 september om 20:32

Ahmed Touba is terug in het land en heeft gekozen voor een transfer naar KV Mechelen. Bij Malinwa moet de Algerijnse international achterin voor versterking gaan zorgen én tonen dat hij het niveau van de JPL aankan.

Touba werd opgeleid door Club Brugge en debuteerde er ook onder Michel Preud'homme, maar brak er nooit helemaal door. Blauw-Zwart leende hem uiteindelijk uit aan OH Leuven en het Bulgaarse Beroe, waar hij het naar verluidt bijzonder moeilijk had.

Inmiddels is Touba wel Algerijns international, maar in het verleden kwam hij ook uit voor de Belgische U21. Daar pikte Jacky Mathijssen hem op. "Op het moment dat we Touba op het spoor kwamen, zat hij helemaal aan de grond", vertelt Mathijssen bij Gazet van Antwerpen.

Touba was toen bij Beroe in de slag, waar hij naartoe werd gestuurd door Club Brugge. Geen makkelijke periode voor hem, zo blijkt nu. "Als jonge gast in Bulgarije moeten gaan voetballen, is geen pretje. Hij had het gevoel dat hij door Club niet au sérieux genomen werd", klinkt het.

Bij Beroe was Touba wel en basispion en wist hij zich in de kijker te spelen van RKC Waalwijk, waar hij ook enkele goede jaren achter de rug had. Daarna speelde Touba nog voor Istanbul Basaksehir en Lecce.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.