GOAL: Indonesië speelt gelijk tegen Saudi-Arabië na lucky goal van JPL-makelij

6 september om 23:20
Laatste update: 6 september om 23:38

Indonesië is er in de kwalificatiecampagne voor het WK in geslaagd om een gelijkspel tegen Saudi-Arabië af te dwingen. Daarvoor mag het land ook de JPL bedanken, dat een belangrijke rol speelde met het openingsdoelpunt.

Zo zorgde FCV Dender-pion Ragnar Oratmangoen mede voor de voorsprong voor Indonesië. Zijn schot op doel werd door KV Mechelen-pion Sandy Walsh (onbedoeld) in doel geleid, waardoor Indonesië op 1-0 kwam. De treffer kwam volgens FIFA echter wel op naam van Oratmagoen.

De overwinning leverde het echter niet op. Kort voor rust bracht Musab Al-Juwayr Saudi-Arabië namelijk op gelijke hoogte. Het bleef uiteindelijk ook 1-1.

Indonesië zit voor de WK-kwalificatiecampagne in groep C van de Aziatische landen. Het concurreert met China, Australië, Saudi-Arabië, Bahrein en Japan voor een plekje op het WK. Die laatste ploeg wist deze speeldag nog met 7-0 te winnen van China.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.