Franky Van der Elst over transfer van Leander Dendoncker naar RSC Anderlecht

Van der Elst: "In nood kan Anderlecht Dendoncker ook achterin zetten"

6 september om 16:29

Leander Dendoncker keerde deze zomer terug bij RSC Anderlecht. De middenvelder wordt in eerste instantie gehuurd van Aston Villa, waarbij RSCA een optie tot koop in het huurcontract wist te bedingen. Franky Van der Elst is zeer te spreken over de terugkeer van de middenvelder.

Van der Elst is positief over de transfer van Dendoncker in Het Nieuwsblad. "Het is een goeie zaak voor de beide partijen. Iedereen kent de kwaliteiten van Dendoncker. Hij heeft een groot loopvermogen, een goeie mentaliteit en een prima passing."

Met de blessure van Jan Vertonghen is de keuze op de positie van centrale verdediger niet ruim voor Brian Riemer. Ook hier kan Dendoncker zorgen voor een oplossing, zo meent de voormalig Rode Duivel. "Hij is wel zeer nuttig. Op meerdere posities dan nog. In nood kan Anderlecht hem ook achterin zetten."

Over hoeveel tijd de nieuwe aanwinst van RSCA nodig heeft om belangrijk te worden, twijfelt Van der Elst geen moment. "Dat soort types hebben over het algemeen weinig tijd nodig. Ik veronderstel dat hij op de volgende speeldag al goed genoeg zal zijn om impact te hebben."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.