JPL-sterren van morgen: Jesse Bisiwu, slangenmens van Club Brugge

JPL-sterren van Morgen: Jesse Bisiwu, slangenmens in opleiding bij Club Brugge

13 september om 19:15
Laatste update: 13 september om 19:15

In de mini-serie 'JPL-sterren van Morgen' bespreekt de huisanalist van VoetbalPrimeur.be jonge talenten van de Belgische topclubs waar hij in de (nabije) toekomst veel van verwacht. Aftrappen doen we met Jesse Bisiwu van Club NXT. De winger verlengde onlangs zijn contract bij Club Brugge

Spelersprofiel:
Naam: Jesse Bisiwu
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 22-01-2008
Positie: Linkse Flankaanvaller (maar kan ook als aanvallende middenvelder spelen)
Voorkeursvoet: Rechts
Vorige club(s): OHL, Club Brugge Jeugd (sinds 2020)

Stijl van spelen:
Jesse is een speler met uitstekende technische vaardigheden en een opvallende dribbelstijl, maar hij verliest soms het overzicht in de eindfasen. Zijn manier van bewegen doet denken aan een 'slangenmens' en zijn speelstijl vertoont gelijkenissen met die van Kalilou Fadiga.

Sterke punten:
Techniek: Jesse beschikt over uitzonderlijke individuele acties die vaak onvoorspelbaar zijn. Zijn eerste balcontact is altijd perfect afgestemd voor een volgende actie, waardoor hij tijd wint. Bovendien heeft hij het vermogen om de bal zo te positioneren dat hij steeds als eerste bij de bal is, zelfs als de tegenstander probeert in te grijpen.

Snelheid: Bisiwu is bijzonder snel, vooral op de korte afstanden weet de winger zijn snelheid te tonen. Bisiwu weet ook met zijn voet aan de bal een hoge snelheid te bewaren.  

Behendigheid: Zijn lage zwaartepunt geeft hem een grote wendbaarheid.

Kracht: Ondanks zijn tengere uiterlijk is hij fysiek sterk en moeilijk van de bal te krijgen. Zijn balans en lichaamscontrole maken hem zeer weerbaar tijdens duels.

Werkpunten:
Concentratie en discipline: Jesse is nog wat speels en moet tactisch rijper worden om op het niveau van een eerste elftal meer rendement te behalen.

Positiekeuze en omschakelen: Hij heeft nog de neiging om stil te blijven staan bij balverlies, wat zijn effectiviteit in omschakelmomenten beperkt.

Overzicht in de eindfase: Tijdens zijn individuele acties heeft Jesse altijd een dreigende voorwaartse intentie, maar hij moet nog leren om in de beslissende momenten de juiste keuzes te maken.

Eindoordeel: Jesse Bisiwu is een van de opkomende talenten bij Club NXT en mogelijk een toekomstige aanwinst voor het eerste elftal van Club Brugge. Hij is al meerdere keren opgeroepen voor het nationale team in zijn leeftijdscategorie. Hoewel Jesse veel potentieel heeft, moet hij nog werken aan enkele aandachtspunten om zijn volledige potentieel te bereiken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.