Tom Saintfiet bondscoach van Mali over Vincent Kompany

Saintfiet debuteert met Mali: "Kan niet teren op m'n naam, om via Burnley bij Bayern te belanden"

6 september om 10:16

Tom Saintfiet is sinds kort de nieuwe bondscoach van Mali, de huidige nummer 53 op de FIFA-wereldranglijst. Vrijdagavond maakt hij zijn debuut tegen Mozambique, in de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Saintfiet benadrukt dat hij bewust voor het sportieve project heeft gekozen en daarbij - in tegenstelling tot andere coaches - niet kan teren op zijn naam. 

Dankzij zijn succesvolle passage bij de nationale ploeg van Gambia (waarmee hij de kwartinale van de Afrika Cup bereikte), heeft Saintfiet een goede reputatie opgebouwd in Afrika. Hij wordt echter niet graag een globetrotter of avonturier genoemd. "Ik ben gewoon een ambitieuze trainer die op een atypische manier zijn weg naar de top probeert te zoeken", stelt hij bij Het Nieuwsblad

Hij is nu aan de slag bij Mali, maar heeft dat naar eigen zeggen niet aan zijn naam te danken. "Sommige coaches kunnen teren op hun naam en via Anderlecht of Burnley bij Bayern München belanden", doelt hij uiteraard op Vincent Kompany. "Ik kan dat niet. Ik moet telkens goed nadenken over de volgende stap in mijn carrière."

Wat zijn persoonlijke doelen betreft wil hij graag nog het WK halen. Daarnaast ziet hij ook het record van Guy Thys dichterbij komen. Thys is de Belg met de meeste interlands als bondscoach achter zijn naam, met 114 stuks. "Ik zit voor de 105de keer op de bank als bondscoach. Dat record wil ik dus zeker nog breken. Zou niet slecht zijn voor een onbekende trainer die in eigen land nooit een kans kreeg, toch?"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.