Blik op jongste debutant Onia Seke (RSCA Futures)

JPL-sterren van Morgen: 'Debuut van Onia Seke van Anderlecht niet ver weg'

Vandaag om 11:13

In de mini-serie 'JPL-sterren van Morgen' bespreekt de huisanalist van VoetbalPrimeur.be jonge talenten van de Belgische topclubs waar hij in de (nabije) toekomst veel van verwacht. Bij de RSCA Futures viel de keuze op Jayden Onia Seke, de jongste debutant in het profvoetbal met 15 jaar, 3 maanden en 8 dagen. Onia Seke beschikt over enorm veel potentie, meent onze man.

Spelersprofiel:
Naam: Jayden Onia Seke
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 08-05-2009
Positie: Flankaanvaller (links – rechts)
Voorkeursvoet: Rechts
Vorige club(s): KSC Grimbergen, RSCA jeugd (sinds 2016)

Stijl van spelen:
Onia Seke is bij de RSCA Futures een linkse flankaanvaller die ook moeiteloos als rechtse flankaanvaller ingezet kan worden.

Zijn speelstijl:
Onia Seke heeft snelheid en explosiviteit. De speelstijl van de winger doet sterk denken aan die van Rode Duivel Jeremy Doku, die eveneens afkomstig is uit de jeugdopleiding van Anderlecht. 

Sterke punten:
Tweevoetigheid: Jayden beheerst de bal uitstekend met beide voeten, kan passen en acties opzetten met zowel links als rechts.

Uitstekende individuele acties: Dit is zijn grootste troef. Hij heeft geen moeite om meerdere tegenstanders uit te schakelen met zijn snelle en behendige acties.

Onvoorspelbaarheid voor de tegenstander: Jayden kan zowel links als rechts langs zijn tegenstander gaan, wat hem lastig te verdedigen maakt.

Snelheid: Hij beschikt over een indrukwekkende snelheid, zelfs met de bal aan zijn voeten, waarbij de bal bijna aan zijn voeten lijkt te kleven.

Werkpunten:
Overzicht in de eindfase:
Soms dribbelt hij te lang, waardoor hij het juiste moment voor een eindpass mist. Dit kan ertoe leiden dat een medespeler gedekt komt te staan of buitenspel loopt. Jayden moet meer overzicht bewaren tijdens zijn acties in de eindfase en werken aan zijn rendement.

Onstuimigheid: Jayden heeft een sterke drang om zichzelf te laten gelden en is dol op het spel. Hoewel dit zijn passie toont, moet hij leren zijn teamgenoten meer te betrekken, vooral in lastige situaties. Voetbal blijft een teamsport.

Eindoordeel: Jayden Onia Seke heeft een enorm potentieel en wordt al gevolgd door meerdere topclubs wereldwijd. Zijn debuut in het eerste elftal van RSCA laat niet lang meer op zich wachten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.