Tedesco over eigen functioneren bij Rode Duivels

Tedesco over eigen functioneren: “Alleen spelers kunnen mij echt beoordelen”

6 september om 09:23

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, kreeg flink wat kritiek te verwerken na het teleurstellende EK 2024 in Duitsland. Tedesco sloeg een mea culpa, maar heeft dat tegenover zijn spelersgroep niet herhaald. Volgens Tedesco zijn uiteindelijk de spelers de enigen die hem echt kunnen beoordelen.

Tedesco legt uit waarom hij zijn mea culpa niet ook tegenover de Rode Duivels heeft herhaald. “Iedereen heeft het kunnen lezen. Het was een eerlijke en open persconferentie, denk ik. Ik vind dat we de pagina van het EK stilaan mogen omdraaien”, citeert Het Nieuwsblad Tedesco.

Tedesco geeft aan dat hij ondanks het teleurstellende EK positief is over zijn eigen functioneren. “. Als ik het globaal bekijk sinds mijn aanstelling (februari 2023, red.) vind ik nog altijd dat de balans positief is. Het was mijn eerste EK en er kunnen dingen beter”, aldus Tedesco.

Tedesco sluit af door te benadrukken dat hij de mensen waarmee hij werkt altijd zal beschermen. “Vooral omdat ik weet dat ze het goed doen. De spelers zijn overigens de enigen die mij echt kunnen beoordelen. Zij wisten wat het plan was en of we dat al dan niet goed uitvoerden.”