Nieuw rugnummer voor vleugelaanvaller Godts bij Ajax

Ajax spreekt vertrouwen uit in voormalig talent van Genk, krijgt nieuw rugnummer

5 september om 20:18

Mika Godts, het voormalige jeugdproduct van RSC Anderlecht en KRC Genk, neemt bij Ajax het rugnummer van Carlos Forbs over, zo is af te leiden uit de spelerslijst die de club heeft geregistreerd voor de Europa League. Dit seizoen zal de buitenspeler met nummer 11 op de rug spelen, in plaats van het door hem eerder gedragen nummer 39.

Na het vertrek van Steven Bergwijn is Godts de enige pure linksbuiten in de selectie van Ajax. De Amsterdammers wilden zich versterken met Kamaldeen Sulemana, maar slaagden daar niet in. De deal vond geen doorgang wegens het te laat indienen van het papierwerk. Met het overdragen van het rugnummer lijkt Ajax vertrouwen uit te spreken in Godts.

Wel is Ajax nog op zoek naar een transfervrije linksbuiten. "Er zijn clubloze spelers die, soms met heel veel talent en kwaliteit, toch niet onder contract staan bij een club. Daar zijn wij nu naar aan het kijken. Misschien zit daar toch nog wat bij", sprak Alex Kroes uit tegenover ESPN.

Godts startte zijn voetballoopbaan in de jeugdopleiding van Anderlecht. In de zomer van 2020 maakte Godts de overstap naar de jeugdopleiding van Genk. Bij Genk schopte Godts het tot Jong Genk. De vleugelaanvaller werd in de winterse mercato van 2023 overgenomen door Ajax U21. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.