KRC Genk speelt gelijk bij kampioen PSV

KRC Genk speelt gelijk bij Nederlands kampioen PSV, Oh weet het net te vinden

5 september om 16:00
Laatste update: 5 september om 17:09

KRC Genk heeft in de interlandbreak met 1-1 gelijkgespeeld tijdens een oefenmatch tegen PSV. De Genkies wisten de kampioen van Nederland op gelijke hoogte te houden. Bij de Genkies kwam Hyeon-gyu Oh op fraaie wijze tot scoren.

Genk nam het op tegen PSV op De Herdgang, het oefencomplex van de Eindhovenaren. Hoofdtrainer Thorsten Fink liet Genk aantreden met een 4-2-3-1 formatie.

Bij Genk debuteerde Kayden Pierre als linksachter. Voorin mocht Oh zich als spits laten zien. De Zuid-Koreaan wist de verdediging van PSV te slim af te zijn en na een fraaie passeerbeweging werkte hij met links af.

PSV deed iets terug via een ongelukkige eigen doelpunt van Genk. Ibrahima Sory Bangoura zette vlak voor rust de eindstand op het scorebord. Een voorzet van PSV werd door de 20-jarige Bangoura in eigen doel gedevieerd.

KRC GENK: Van Crombrugge - Nkuba, Sadick, Bangoura, Pierre (60’ Yoshinaga) - Akpan, Heynen (46’ Hrosovsky) - Bonsu Baah, Karetsas (46’ Claes), Sor (46’ Adedeji-Sternberg) - Oh (46’ Arokodare).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.