Rode Duivels: “Wat is het nut dan van onze beloften?”

Geen Batshuayi in de kern van Rode Duivels: “Moest hem belonen voor doelpunten”

5 september om 09:43

De selectie van bondscoach Domenico Tedesco voor de aankomende Nations League-wedstrijden heeft stof doen opwaaien. In een recente aflevering van La Tribune namen analisten de selectiekeuzes van Tedesco onder de loep. 

De Gernier was stellig in haar observatie dat Tedesco bezig is "de laatste generatie weg te vagen". Ze wees erop dat bijna niemand meer deel uitmaakt van het team van 2018. Volgens De Grenier ligt de focus nu op het bouwen van een jongere basis.

Er zijn opvallende afwezigheden in Tedesco's selectie, wat de nodige vragen oproept. Zo begrijpt Swann Borsellino niet waarom Yannick Carrasco en Leandro Trossard zijn genegeerd. Hij vindt het ook frustrerend dat Michy Batshuayi niet is opgenomen. "Zeker, bij afwezigheid van Romelu Lukaku verdient Loïs Openda het om te starten. Maar het was logisch om Batshuayi te selecteren om hem te belonen voor zijn doelpunten," stelt Borsellino, geciteerd door RTBF. 

Er werden ook vragen gesteld bij de selectie van Duranville. Cécile De Gernier vroeg zich af wat de waarde is van de U-21-ploeg als spelers zonder veel ervaring al in het nationale team worden opgenomen. "Hij heeft nog geen twintig professionele wedstrijden op zijn naam staan. Wat is het nut van onze beloften? Je moet je weg naar het nationale team verdienen," merkt De Gernier op. 

Voormalig bondscoach Marc Wilmots ziet het anders en benadrukt de waarde van ervaring op hoog niveau. "Hij speelt bij Dortmund voor 80.000 mensen, niet in Westerlo." Wilmots wijst erop dat het belangrijk is om jonge spelers zoals Duranville kennis te laten maken met het nationale team. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.